Viu una nit màgica de Sant Joan amb les falles dels Pirineus

23 juny Viu una nit màgica de Sant Joan amb les Falles dels Pirineus!

Ep JoveGranger!  Aquesta setmana aprofitant que avui és  la revetlla de Sant Joan, una de les nits més màgiques de l’any on celebrem l’arribada de l’estiu, us animem a que coneixeu  un dels majors atractius d’aquesta festa   amb la baixada de Falles dels Pirineus.Festivitat declarada patrimoni de l’ humanitat per la UNESCO l’any 2015, es tracta d’una celebració ancestral dedicada al foc i al solstici d’estiu que s’arriba a celebrar en més de 60 pobles dels Pirineus Andorrans, Francesos, Aragonesos i Catalans com Durro, Isil, Boí o el Pont de Suert, entre altres.

Aquesta gran celebració, comença  quan els “fallaires”, normalment joves solters,  es dirigeixen  a un lloc elevat del poble des d’on encenen les falles. Una vegada enceses , les carreguen a les espatlles, formant una serp de foc de lo més espectacular  i baixen fins a la plaça del poble. Un cop allà, seguint la tradició, forment una sola foguera amb totes les falles al voltant de la gent.

Antigament, la baixada de Falles dels Pirineus  era un  moment especial de celebració on els nens protagonistes “fallaires” es feien joves i en el futur adults, demostrant d’aquesta manera  la seva força física i la seva capacitat de ser protagonistes durant una nit de la vida del poble.

Així que ja ho saps JoveGranger, si tens ganes de passar-ho bé,  no parar de  ballar , estar al costat d’una foguera immensa  i de la natura, no dubtis en apuntar-te per  viure aquesta nova experiència!

Fes clic en aquest  enllaç perquè podeu tenir més informació sobre aquesta festa mil·lenària i us desitgem que passeu  una bona berbena de Sant Joan!!